Nederland blijft achter op efficiëntie van zorguitgaven

In vergelijking met andere landen levert het zorgsysteem in Nederland minder goede resultaten tegen optimale kosten. Dit blijkt uit de Future Health Index 2018, een internationaal onderzoek in opdracht van Philips. Digitale techniek kan volgens Philips een cruciale rol vervullen in het verbeteren van de zorg.
geld
Foto: Adobe Stock

De onder gemiddelde efficiëntie van Nederland komt door de bovengemiddelde uitgaven voor gezondheidszorg als percentage van het bruto binnenlands product, dat 10,9 procent bedraagt. Landen die procentueel gezien evenveel uitgeven bereiken gemiddeld hogere gezondheidsresultaten ten opzichte van Nederland.

Uitkomsten

In de Future Health Index worden gegevens geanalyseerd voor zestien landen die samen ongeveer de helft van de wereldbevolking uitmaken. Uit het onderzoek blijkt dat Singapore op alle vlakken het hoogst scoort in vergelijking met de andere zestien landen. Dit komt door een zeer hoge tevredenheid over de zorg (68.27), een hoge score voor efficiëntie (50.11) en het hoge vertrouwen in

0
868

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.