Automobilisten vaker overgewicht dan treinreizigers

Treinreizigers zijn over het algemeen fysiek actiever en hebben minder overgewicht dan automobilisten. Tevens lopen treinreizigers meer kans op een infectie en ervaren autoreizigers meer stress. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM.
automobilist
Foto: Sven Hoppe/dpa

De verklaring voor de betere gezondheid van treinreizigers is dat zij vaker lopend of op de fiets naar het station gaan. Zo lopen treinforenzen gemiddeld 8 tot 33 minuten meer per dag dan automobilisten. Tevens komen zij vier keer zo snel aan de tienduizend stappen per dag in vergelijking met autoforenzen.

Treinreizigers geven dan ook aan tevredener te zijn met hun gezondheid dan automobilisten. Desalniettemin lijken zij ook vaker last te hebben van angstklachten – of dit een gevolg is van de modaliteitskeuze blijft echter onduidelijk.

Stress en infecties

Autoforenzen hebben doorgaans meer last van stress in vergelijking met treinreizigers.

0
713

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.