Wachtlijsten casemanagement dementie afgenomen’

De wachtlijsten voor casemanagement dementie zijn dit jaar korter dan voorheen. Dat bevestigt onderzoeksbureau HHM. Om de wachtlijsten in de toekomst nog verder terug te dringen, presenteert het HHM een aantal oplossingsrichtingen.
zorgverleners
Foto: Ivy Sangers

Verdeeld over 61 regio’s ontving het onderzoeksbureau gegevens van 126 unieke respondenten. Hiervan hebben 22 regio’s aangegeven wachtlijsten te kennen. HHM meldt dat er in 2018 – verdeeld over deze 22 regio’s – in totaal 1136 mensen op de wachtlijst staan. Het aantal personen op de wachtlijst in 2016 bedroeg echter 1346, verdeeld over 31 netwerken. In 2017 ging het om 1322 personen, verdeeld over 37 dementienetwerken.

Langer dan zes weken wachten

Van het totaal in 2018 staan 496 mensen langer dan de Treeknorm van zes weken op een wachtlijst. Deze 496 mensen zijn verdeeld over achttien regio’s, wat betekent

0
528

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.