Wijziging WGBO leidt tot toename regeldruk

De wijziging van de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) zal leiden tot extra kosten voor de zorgverlener. Tevens leiden de wijzigingen tot een toename van de regeldruk. Dat concludeert SIRA Consulting in een door het ministerie van VWS gepubliceerd rapport.
Foto: iStock

Het consultancybureau verwacht dat de wijziging van de WGBO zal zorgen voor een totale eenmalige lastenstijging van ongeveer 1,5 miljoen euro voor hulpverleners. Zo kost het ruim 1,1 miljoen euro om hulpverleners kennis te laten nemen van de wijzigingen in de WGBO, zodat ze op de hoogte zijn van de gevolgen van de wijzigingen en weten aan welke verplichtingen ze  moeten voldoen. Tevens voorziet het bureau dat de aanpassing van de administratieve organisatie eenmalig circa 432.000 euro zal kosten voor hulpverleners.

Vijf jaar verlenging

Met de voorgenomen wetswijziging wordt de bewaartermijn van het medisch dossier met vijf jaar verlengd, van

0
676

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.