Umc’s zoeken nieuwe manieren van verantwoorden

Door de verantwoordingsplicht van ziekenhuizen brengen artsen en verpleegkundigen steeds meer tijd door achter het computerscherm. Dit gaat ten koste van de tijd voor de patiënt. Hiervoor waarschuwt het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg. Het moet snel anders, stelt coördinator Nico van Weert.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De grote hoeveelheid cijfers die ziekenhuizen moeten verantwoorden richting zorgverzekeraars en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaan bovendien niet alleen ten koste van de zorg, maar ook van de lol in het werk van zorgprofessionals. Daarom heeft het consortium het USBO en het Nivel opdracht gegeven voor het verkennende onderzoek Anders Verantwoorden, dat vandaag is gepubliceerd. Daarin komen drie routes naar voren die transparant verantwoorden en betere zorg wel goed combineren.

Administratieve verplichtingen

Het onderzoek van het consortium sluit helemaal aan bij het eerder deze week uitgebrachte rapport over verantwoorden van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Die stelde

0
428

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.