5 tips om te werken vanuit de bedoeling

Zorgmanagers en zorgbestuurders hebben regelmatig last van het schuren van de systeemwereld met het werken vanuit de bedoeling. Organisatieadviseur Wouter Hart - auteur van de bestsellers Verdraaide Organisaties en Anders Vasthouden - geeft hier regelmatig lezingen over en is spreker op het seminar ‘Anders’.  Hij geeft vijf tips hoe je werken vanuit de bedoeling handen en voeten geeft in de praktijk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1. Zet je niet af tegen het systeem, maar sta voor de bedoeling

‘Veel zorgmanagers zien hoe systeem als een harnas de goede oplossing in de weg kan zitten. Er ontstaat dan een beweging weg van bureaucratie of weg van de hiërarchie. Hoewel het ‘ontregelen’ ruimte kan bieden, zit daar niet de uiteindelijke oplossing. Zonder de manier van organiseren te veranderen, blijft de bureaucratie altijd terugkomen. Verandering begint niet met je afzetten tegen het systeem, maar naar het goed kijken wat de bedoeling precies is en daar echt voor staan. Een voorbeeld: Cordaan is van de zelfsturende teams afgestapt, omdat

0
750

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.