Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Recessie gunstig voor zorgbouw’

Redactie Zorgvisie
De verslechtering op de bouwmarkt zorgt voor herstel van de concurrentie op de aanbestedingsmarkt en dalende prijzen. Met name voor de AWBZ-voorzieningen vallen de resultaten voordelig uit. Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum Zorg en Bouw van TNO.

De ontwikkeling van de bouwmarkt over het afgelopen jaar is sterk omgeslagen. Waar orderportefeuilles in 2008 nog een recordomvang hadden, zijn deze in een jaar gedaald tot het laagste niveau sinds 1995. Van herstel lijkt voorlopig geen sprake. Het rapport stelt verder dat de dalende prijzen ervoor zorgen dat de kosten voor zorggebouwen weer binnen de geraamde budgetten vallen.

Ziekenhuisbouw

Bij grote nieuwbouwplannen voor ziekenhuizen is de verandering van de bouwmarkt minder zichtbaar omdat in deze sector met grotere vertraging wordt gereageerd. Voor een deel is dat een gevolg van bouworganisatie- en aanbestedingvorm. Ook omvang en complexiteit van de plannen spelen een rol. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

’s Heeren Loo stapt in nieuwbouwproject

Banken stellen nieuwe eisen bij nieuwbouw

‘Jansen hield informatie achter over nieuwbouw Orbis’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.