Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter: pgb in WMO is te laag

De gemeente Bellingwedde moet houders van een persoonsgebonden budget (pgb) meer betalen. Dat oordeelt de rechter in een rechtszaak die een inwoner had aangespannen.

Gemeenten zijn sinds de invoering van de WMO verplicht om burgers de mogelijkheid te bieden de huishoudelijke hulp zelf met een pgb in te kopen.

De gemeente Bellingwedde stelde het tarief daarvoor op 10,87 euro per week. Inwoners moeten daar negentig minuten huishoudelijke hulp voor kunnen inkopen. Een burger vond dat te weinig en spande een rechtszaak aan. De rechter stelde de man in het gelijk en oordeelde dat de gemeente niet had voldaan aan de compensatieplicht. Bellingwedde krijgt acht weken de tijd om het tarief aan te passen.

Per Saldo: pgb-tarieven moeten omhoog

De vereniging voor budgethouders Per Saldo vindt de uitspraak een doorbraak op weg naar verantwoorde tarieven in de WMO. Tientallen gemeenten zullen hun tarieven nu moeten verhogen. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.