Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak Aysel Erbudak van start

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De strafzaak tegen voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis is vandaag gestart. In de regiezitting heeft het onderzoek naar geldverduistering en het getuigenverhoor centraal gestaan.
Thuiszorg

Aysel Erbudak wordt verdacht van het verduisteren van ongeveer 1,2 miljoen euro en valsheid in geschrifte. Zo zou ze zichzelf hebben verrijkt met valse facturen; dat geld werd besteed aan privé-uitgaven. Daarnaast investeerde Erbudak met het geld van het  Slotervaartziekenhuis in een privéonderneming. Bovendien zou de voormalige bestuursvoorzitter samen met andere bestuursleden en aandeelhouders 1 miljoen euro weggesluisd hebben voor de aankoop van een Turks resort en ziekenhuis.

Afwezig

Erbudak was tijdens de zitting afwezig. Haar nieuwe advocaat, Cees Korvinus, meldde dat ze de volgende keer wel bij de inhoudelijke behandeling aanwezig zal zijn. Korvinus heeft als raadsman het stokje overgenomen van Theo Hiddema.

Getuigen

Korvinus wil in het onderzoek 24 getuigen horen. Als eerste Jos Beijnen, die tijdens Erbudaks bestuursperiode lid was van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis. Bij dat verzoek discussieerde Korvinus met de rechters over de vraag of het slechts om bewijzen gaat dat de verdachte 1 miljoen euro naar Turkije sluisde of dat de bestuursleden op de hoogte waren van de investering.

Naast Beijnen wil Korvinus Dees Brandjes horen. De officier van justitie verzette zich tegen deze getuigenverzoeken. Zij beweert dat de medebestuursleden op de hoogte waren van de investering.

Failliet

Aysel Erbudak was tussen 2006 en 2013 bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Wegens conflicten met het ziekenhuis werd zij ontslagen. Twee jaar geleden besloot de rechter dat zij het Slotervaartziekenhuis 1,7 miljoen euro moest terugbetalen. Daarbij werd zij persoonlijk failliet verklaard en haar villa in Beverwijk verkocht. Momenteel verblijft de toenmalige bestuursvoorzitter in het buitenland.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.