Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rechtszaak tegen eigen bijdrage ggz gaat door

Het Landelijk Platform GGz (LPGGz) is niet van plan haar rechtszaak tegen de invoering van de eigen bijdrage in de ggz te staken. Ondanks dat de gelegenheidscoalitie van D66, GroenLinks, ChristenUnie, CDA en VVD vorige week de maatregel voor een deel heeft teruggedraaid, wil de klantenorganisatie een definitief einde van de gehele maatregel.
Rechtszaak tegen eigen bijdrage ggz gaat door

‘Een belangrijke stap op weg naar totale afschaffing’. Zo betitelt Marjan ter

Avest, directeur Landelijk Platform GGz (LPGGz) de gedeeltelijke afschaffing van de eigen bijdrage ggz voor lage inkomens waarover partijen in Den Haag het vorige week eens zijn geworden. ‘Maar onze rechtszaak om de maatregel definitief van tafel te krijgen, gaat onverminderd door. Want ook met de nieuwe afspraken blijft de eigen bijdrage discriminerend en een onverantwoord hoge drempel voor mensen om noodzakelijke zorg te krijgen. Mensen met psychische of psychiatrische aandoeningen worden apart gezet van mensen met lichamelijke problemen. Zij moeten extra betalen voor noodzakelijke zorg. Dat is en blijft onacceptabel. Iemand met schizofrenie of depressiviteit heeft net zoveel recht op zorg als iemand met diabetes of kanker, zonder dat zij daarvoor gesanctioneerd worden door het betalen van een eigen bijdrage.’

Rechtszaak

Om dit gelijkheidsprincipe af te dwingen voert het LPGGz een rechtszaak tegen de Nederlandse staat. Deze dient op 6 juni aanstaande. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Bezuinigingen gezondheidszorg teruggedraaid

‘Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden’

Psychiatrische kliniek Het Dok vergoedt eigen bijdrage

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Vandaag stond ook in krant-kliniek in Adam- dat de verslavingszorg veel te makkelijk aan opnames doen-ze rommelen maar door om de burger deze overlast te besparen!Wat doen wij met boeven-menswaardig bestaan geven?
    laat ze aan arbeidstherapie doen, dat het voor de mensheid nog wat opbrengt(wasknijpers in mekaar zetten)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.