Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Recordaantal zwangere vrouwen dankzij IVF-lab Erasmus MC

Mark van Dorresteijn
Het IVF-laboratorium van het Erasmus MC heeft een vruchtbaar jaar achter de rug. De circa 2100 behandelingen zorgden voor een recordaantal van duizend zwangere vrouwen. Dat waren er 250 meer dan in eerdere jaren.
Recordaantal zwangere vrouwen dankzij IVF-lab Erasmus MC

De verbetering moet gezocht worden in verbeterde procedures. Klinisch embryoloog Esther Baart: “De grootste verandering in 2011 ten opzichte van voorgaande jaren zit in de verbeteringen die we hebben doorgevoerd voor het invriezen en het weer ontdooien van IVF-embryo’s. Daarnaast ook in de inzet van het team IVF-analisten, want uiteindelijk blijft het allemaal handwerk.”

Award

Het IVF-lab kwam vorig jaar in het nieuws toen onderzoekers van Voortplantingsgeneeskunde voor de derde keer op rij een award in de wacht sleepten. In 2011 was dat voor een presentatie over de EmbryoScope, een apparaat om de ontwikkeling van embryo’s nauwkeurig vast te leggen.

Bevrucht

IVF staat voor in-vitrofertilisatie ofwel reageerbuisbevruchting. Bij deze techniek worden eicellen buiten het lichaam bevrucht met zaadcellen. De embryo’s worden vervolgens teruggeplaatst in de baarmoeder. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Photo – Lex van Lieshout )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.