Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Refaja gesteund door Drentse en Groningse gemeenten

Mark van Dorresteijn
Zeven Drentse en Groningse gemeenten hebben per brief laten weten dat zij voor het behoud van het Refaja Ziekenhuis zijn. Dat meldt de Ter Apeler Courant.
Refaja gesteund door Drentse en Groningse gemeenten

Bovendien willen de gemeenten bijdragen aan de totstandkoming van een breed gedragen regiovisie op de ziekenhuiszorg. De gemeentebesturen vragen speciale aandacht voor ziekenhuis- en gezondheidszorg op het platteland.

Stuurgroep

De provincie Groningen, Menzis, het Refaja ziekenhuis, de Ommelander zorggroep en Zorgbelang onderzoeken momenteel, via de Stuurgroep Onderzoek Ziekenhuiszorg Oost Groningen, de wijze waarop de regio ook in de toekomst toegang houdt tot kwalitatief goede zorg.

Operatiekamers Refaja

Op basis van de resultaten van een TNO-onderzoek neemt de stuurgroep een besluit over de investeringen in de operatiekamers van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Gemeenten zien het besluit met vertrouwen tegemoet omdat Menzis verklaarde dat dit ziekenhuis ook in de toekomst een volwaardig ziekenhuis zal blijven en dat de acute zorg, operatiekamers en geboortezorg hiervan blijvend onderdeel uitmaken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Actiegroep vecht voor behoud Refaja Ziekenhuis

Menzis pleit niet voor fusie in Oost-Groningen

Biogasinstallatie gaat Refaja Ziekenhuis opwarmen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.