Reguliere zorg kan veel leren van Defensie’

'Medisch specialisten en verpleegkundigen in het ziekenhuis moeten zich een andere mindset eigen maken bij het verlenen van zorg aan slachtoffers van aanslagen en grootschalige rampen'. Dat zegt traumachirurg Ralph de Wit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
MST foto RJ de Wit400.jpg

Hij is traumachirurg/intensivist in Medisch Spectrum Twente en medisch manager acute zorg Euregio. Tevens heeft hij voor Defensie als chirurg gewerkt in Afghanistan. ‘De reguliere zorg kan veel leren van Defensie’, aldus De Wit. Een belangrijk uitgangspunt van de hulp in oorlogsgebieden is dat wordt uitgegaan van het beste medische resultaat voor zoveel mogelijk mensen. ‘Dat vraagt een andere mindset voor medisch specialisten en verpleegkundigen die gewend zijn om zich te richten op het beste resultaat voor de individuele patiënt’, zegt De Wit. De ‘damage control’-benadering zorgt er bijvoorbeeld voor dat een arts een patiënt met een gebroken bovenbeen niet

0
257

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.