Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf sluit langdurig contract met Philips

Mark van Dorresteijn
Het Reinier de Graaf ziekenhuis en Philips gaan de komende vijftien jaar samenwerken op het gebied van innovatieve medische technologie, klinische IT en dienstverlening. Het doel is om toekomstige patiëntenzorg te optimaliseren.
Reinier de Graaf sluit langdurig contract met Philips
Foto: Philips

De overeenkomst omvat alle vier de locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe vestiging die in augustus 2015 zal worden geopend, waarmee het ongeveer 251.000 patiënten in de regio van zorg kan voorzien. ‘We willen onze patiënten de best mogelijke zorg en ervaring bieden’, aldus Jaap van den Heuvel, voorzitter van de raad van bestuur van het Reinier de Graaf. ‘Tegelijkertijd moeten we op een kosteneffectieve manier te werk gaan. We hebben in Philips een flexibele technologiepartner gevonden die daarin zijn verantwoordelijkheid kan nemen en met wie we zullen samenwerken om de patiëntervaring en de kwaliteit van onze zorgverlening te verbeteren.’

Samenwerking

Het samenwerkingsverband biedt het ziekenhuis snelle toegang tot de nieuwste medische technologieën, onderhoudsdiensten en innovatieve planning- en adviesdiensten om de zorg- en bedrijfsresultaten te verbeteren, waarbij vaste maandelijkse operationele kosten zijn afgesproken. De overeenkomst heeft onder meer betrekking op medische beeldvormingssystemen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen. Daarnaast levert Philips zijn klinische IT-oplossingen aan het ziekenhuis. Philips en het ziekenhuis hebben meetbare operationele doelstellingen in de overeenkomst ingebracht en de partners zullen samenwerken aan de ontwikkeling en het implementeren van innovatieve methoden om die resultaten te behalen en medische apparatuur zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. Philips-technici zullen vast in het ziekenhuis zijn gestationeerd om op die manier samen te werken met het ziekenhuispersoneel om de beschikbaarheid van de apparatuur en de operationele effectiviteit van het ziekenhuis nog verder te optimaliseren.

Flexibiliteit

Met in gedachten de huidige en toekomstige veranderingen binnen de gezondheidszorg staat flexibiliteit centraal binnen het samenwerkingsverband. Daarom zal de benodigde capaciteit voor diagnostiek en behandeling regelmatig worden afgestemd op veranderingen in de aantallen patiënten, waarbij de overeenkomst daarop wordt aangepast. Op deze manier kan het partnership inspelen op demografische en macro-economische ontwikkelingen en de veranderende vraag naar gezondheidszorg, en wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van het ziekenhuis op het gebied van medische zorg, operationele ondersteuning en apparatuur. ‘Het zorglandschap is voortdurend in beweging. De zorgvraag neemt toe en we moeten op zoek naar nieuwe manieren om betaalbare, hoogwaardige zorg te verlenen’, aldus Henk Valk, General Manager Benelux bij Philips Healthcare. ‘In nauwe samenwerking met het Reinier de Graaf Gasthuis hebben we een samenwerkingsmodel op maat ontwikkeld. Zo kunnen wij hen de medische technologieën en oplossingen bieden die ze nodig hebben, evenals de flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in de zorgvraag.’

Philips en Radboud

Deze week kondigde Philips ook al een samenwerking met het Radboudumc aan. Zij gaan COPD-patiënten uitrusten met een nieuwe digitale oplossing die onder meer gebruikmaakt van slimme pleisters om patiënten continu te monitoren. Patiënten en hun artsen hebben daardoor altijd en overal inzicht in de gezondheidstoestand.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.