Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier van Arkel opent online serviceportaal voor adolescenten

Annelies Vermeulen
Ggz-instelling Reinier van Arkel heeft in samenwerking met PinkRoccade Healthcare een online serviceportaal voor adolescenten gemaakt. Via het portaal biedt het Reinier van Arkel nu een selecte groep adolescenten toegang tot delen van hun dossier.
Reinier van Arkel opent online serviceportaal voor adolescenten

Via https://www.mijnreinier.nl loggen de geselecteerde cliënten van het Centrum Adolescentenpsychiatrie in met hun DigiD-code. Zij komen dan in een speciaal beveiligde omgeving terecht waar zij hun behandelplan, persoonlijke gegevens en afspraken met de behandelaar kunnen inzien. De interactie is vooralsnog beperkt tot het wijzigen van het mobiele telefoonnummer en het aanzetten van de SMS-afspraakherinnering. Met deze laatste functie krijgt de cliënt een dag voor zijn afspraak per SMS een herinnering. Het Centrum hoopt hiermee de zogenaamde No-Shows terug te brengen.

Pilot

Deze pilot bij het Reinier van Arkel loopt drie maanden en zal met de behandelaren en de cliënten geëvalueerd worden. Wanneer de resultaten naar tevredenheid zijn, kan het serviceportaal uitgerold worden binnen de organisatie en zullen eventueel functies uitgebreid worden. Denk aan online afspraken maken en het inzien van andere delen uit het dossier. Ook voor niet-ingelogde cliënten moet het portaal een toegevoegde waarde krijgen. Op dit moment wordt er wat basisinformatie aangeboden in de vorm van folders en routebeschrijvingen. Een extra service zijn de zogenaamde virtuele tours. Via deze 360graden panoramafoto’s, gemaakt door Panoview, krijgt de bezoeker van de website een beeld van het Centrum Adolescentenpsychiatrie, zowel van de deeltijd en ambulante behandeling in Den Bosch als de kliniek in Vught. Ook voor dit onderdeel van het portaal geldt dat deze uitgebreid kan worden wanneer de resultaten van de evaluatie goed zijn. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Koppeling PSYGIS Quarant en Zorg voor Jeugd bij Reinier van Arkel

UMC Utrecht opent internetportaal voor hiv-patiënten

UMC Utrecht opent portaal voor kinderen met taaislijmziekte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.