Rekenkamer: schadevergoeding Erasmus onzeker

Ook de Algemene Rekenkamer zet grote vraagtekens bij de 235,9 miljoen euro schadevergoeding die minister Edith Schippers van VWS betaalt aan het Erasmus Medisch Centrum. De Rekenkamer betwijfelt of een schadevergoeding op zijn plaats is en stelt dat de Europese Commissie zou moeten toetsen of het hier om onterechte staatssteun gaat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
erasmusmc400.jpg

In een bindend advies aan de Kamer is vorig jaar de schadevergoeding die VWS aan Erasmus MC moet betalen vanwege het niet nakomen van twee toezeggingen uit 2009 vastgesteld op 235,9 miljoen euro. Erasmus MC lijdt schade als gevolg van handelingen en investeringen die het zonder de toezegging van 100 miljoen van toenmalig minister Ab Klink niet zou hebben gedaan. Erasmus MC heeft op basis van de toezeggingen een groot nieuwbouwproject met een ‘onrendabele top’ ondernomen en zou zonder de toezeggingen een dergelijk nieuwbouwproject niet hebben uitgevoerd. VWS heeft om die schade te dekken in 2015 al 85 miljoen euro

0
69

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.