Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richard Grol in toezicht St. Antonius Ziekenhuis

Richard Grol (1946) is per september 2012 benoemd tot lid van de raad van toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht / Nieuwegein. Grol is emeritus-hoogleraar ‘Kwaliteit van Zorg’ aan de universiteiten van Nijmegen en Maastricht. Daarnaast werkt hij als onafhankelijk adviseur in de gezondheidszorg en als toezichthouder.
Richard Grol in toezicht St. Antonius Ziekenhuis

Grol: ‘In een groot aantal ziekenhuizen moet nog veel gebeuren op het gebied van continue kwaliteitsverbetering en veiligheid van de patiëntenzorg. Als lid van een Raad van Toezicht heb ik de mogelijkheid heel direct invloed uit te oefenen op het beleid op dat terrein. Dat spreekt mij aan. Het St. Antonius is in dit verband erg interessant: het is een groot ziekenhuis, met een brede oriëntatie en staat bekend om zijn hoge kwaliteit van zorg. Ook de huidige visie van het ziekenhuis op de toekomst is ambitieus. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om die visie te realiseren.’

Opleidingen

Grol was grondlegger en directeur van het Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP) en gasthoogleraar aan de universiteiten van Leuven en Manchester. Hij werkte mee als (co)auteur aan meer dan vijfhonderd wetenschappelijke en professionele publicaties en was auteur van meer dan 25 boeken. Hij schreef vooral over kwaliteit en veiligheid in de gezondheidszorg. Zijn belangrijkste boek Implementatie; Effectieve verbetering van de patiëntenzorg wordt breed gebruikt in opleidingen in Nederland en in het buitenland.

Onderscheidingen

Voor zijn werk ontving Grol tal van onderscheidingen, zoals de hoogste onderscheiding van het Nederlands Huisartsen Genootschap (Honorary Fellowship – Royal College of General Practitioners) en de Universiteitspenning van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor zijn unieke werk op het terrein van kwaliteit van zorg werd hem in 2006 een Koninklijke onderscheiding toegekend: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Toezicht

De raad van toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis bestaat naast Richard Grol uit de volgende leden: Boele Staal (voorzitter), Boudewijn Dessing, Ruud van Ingen, Martica Jonk, Rien Hinssen en Hans Bartelds. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Rien Hinssen wordt toezichthouder St. Antonius Ziekenhuis

St. Antonius zet grootschalig in op signaaldistributie over IP in OK’sSt. Antonius en VCD Healthcare ontwikkelen medicatiesysteem

St. Antonius Ziekenhuis lanceert kinderwebsite

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.