Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rijnstate gaat met eigen merk concurreren met zbc’s

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem probeert met een eigen servicemerk te voorkomen dat patiënten naar een zbc gaan. Dit servicemerk Rijnstate Clinics heeft kenmerken van een zelfstandig behandelcentrum (zbc), maar draait binnen Rijnstate.
Marc Wagener en Claudia de Swart
Premium

Binnen twee dagen na een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wel mooie positieve invloed van ZBC’s op de traditionele ziekenhuizen die dus door die zorginnovatie, efficiëntie en klantenservice inzien dat het anders kan en moet. Concurrentie op de markt (marktwerking) werkt dus wel in dit geval. Fijn voor de klanten en de maatschappij 🙂

  2. Lees alle reacties
  3. Dus gaat men nu de schaarse ziekenhuiscapaciteit van een STZ ziekenhuis met hooggespecialiseerde zorg inzetten voor laagcomplexe zorg met service. Ik zie dat als een actie die indruist tegen de IZA gedachte. Ik had liever gezien dat ze die moeite stoppen in hoogwaardige kwaliteit en extra service juist voor de hoogcomplexe zorg. Samen met ZBC’s vervolgens kijken naar een betere “zorgfinanciering op maat”. Dus laagcomplexe (ZBC) zorg in een ZBC tegen een lager tarief en hoogcomplexe (ziekenhuis)zorg tegen een hoger tarief, waardoor onder de streep de kosten gelijk blijven maar de totale zorg beter en efficiënter wordt. Als STZ ziekenhuis een ZBC beginnen als geldmachine (want dat is de basisgedachte) om de hoogcomplexe zorg te kunnen betalen past niet binnen de diverse stromingen van het IZA of “de juiste zorg op de juiste plek”. Ik begrijp de gedachte maar het voedt de ouderwetse en in mijn ogen achterhaalde werkwijze.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.