Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

RKZ en vakbonden bereiken akkoord over sociaal plan

De vakbonden AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak , Nu'91 en FBZ, en het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) hebben een definitief akkoord bereikt over het sociaal plan.
RKZ en vakbonden bereiken akkoord over sociaal plan
Foto: ANP - Koen Suyk

Een ledenraadpleging door de  vakbonden ging aan het akkoord vooraf. Het sociaal plan is volgens het ziekenhuis  nodig om de noodzakelijke bezuinigingen door te voeren zodat het RKZ weer een financieel gezond ziekenhuis kan worden.
In het sociaal plan staat onder andere dat het RKZ voor maximaal 50 fte medewerkers ontslag mag aanvragen. Voor 62+-ers die boventallig worden of plaats maken voor iemand die boventallig is in dezelfde functiegroep is een speciale maatregel getroffen. Binnen de groep basis verpleegkundigen zal geen ontslag plaatsvinden.

Ontslag
Uiterlijk voor 1 februari worden medewerkers geïnformeerd of zij tot de groep behoren waarvoor ontslag is aangevraagd.Het RKZ heeft een mobiliteitsbureau ingeschakeld om medewerkers die boventallig worden, zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een  andere baan. Daarnaast is er contact met andere zorginstellingen over eventuele vacatures waarvoor RKZ medewerkers ingezet kunnen worden.

Verlies van arbeidsplaatsen
Het verlies van de arbeidsplaatsen gaat het RKZ grotendeels opgevangen door een aantal zaken slimmer te organiseren, zo staat op de website van het ziekenhuis te lezen. Bijvoorbeeld door poliklinieken te clusteren in combinatie met een centrale ontvangstbalie. De komende periode wordt een en ander verder uitgewerkt.

1 REACTIE

 1. Ongelooflijk, bonden zijn akkoord met 76 ontslagen!!!!!
  Raad van bestuur ad interim en laaienlichter Johan Wagenaar is voor 700.000 euro ingehuurd om schoon schip te maken in het RKZ. Dus daar is wel geld voor????
  En Randstad uitzendbureau is ingehuurd en nog wat adviesbureautjes, ook daar is wel geld voor???
  Achmea wil snel haar 20 miljoen terughalen en heeft het hele zaakje op poten gezet, het stinkt aan alle kanten. Ik zou zeggen , korten op de vette specialisten salarissen , geen vet betaalde leden van de raad van bestuur meer enz.enz. en via natuurlijk verloop personeels krimp, als dat dan zgn nodig is.
  De vorige Raad van bestuur dame Acampo geeft Achmea geld uit aan verbouwingen ipv aan zorg en nu moeten 76 hard werkende medewerkers van het RKZ hier voor boeten???
  Via de achterdeur worden de 76 ontslagenen vervangen door een pak HBO-ers.
  Het klopt van geen kanten en bonden doen mee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.