Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rob Dillmann: ‘Krimpscenario voor ziekenhuizen is onhoudbaar’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De route van elk jaar wat doelmatigheidswinst boeken loopt dood, stelt Rob Dillmann, bestuurder Isala. ‘Je kan zorgpersoneel niet jaar op jaar vragen om een beetje harder te werken.’ Voor ziekenhuizen zou een volgend kabinet moeten inzetten op volumegroei, extra geld voor betere arbeidsvoorwaarden en investeringen in digitale zorg.
Rob Dillmann, Isala/nvz
Rob Dillmann, Isala: ‘Laat de zorg meegroeien met de economische groei. Dan moeten we nog steeds gedeeltelijk de demografische en technologische groei opvangen.’
Premium

Het krimpscenario voor ziekenhuizen is

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Leuke gedachte van de heer Dillmann. Zeker het punt van extra geld voor de arbeidsvoorwaarden. Wat de heer Dillmann vergeet te vermelden is dat efficiëntie niet hoeft door het personeel op te dragen meer te doen in minder tijd. Daarnaast zijn ziekenhuizen nog steeds een walhalla van inefficiëntie, klantonvriendelijkheid en een zeer slechte bedrijfsvoering. Verder spenderen de directieleden van ziekenhuizen kapitalen aan niet noodzakelijke zaken, zoals te dure adviesbureaus, wervings- en selectiebureaus en allerlei waardeloze innovatieprojecten. Ziekenhuizen ontvangen geld genoeg. Laat ze dit eerst maar eens goed inzetten alvorens er weer extra geld wordt overgemaakt. Verstandig dat een nieuwe regering, maar ook de vakbonden, dit van de ziekenhuizen eisen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.