Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Rob Dillmann: ‘Uitgestelde zorg is geen onzinnige zorg’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De suggestie van NZa-topvrouw Marian Kaljouw dat 15 tot 20 procent van de uitgestelde zorg onzinnige zorg is, vindt Isala-topman Rob Dillmann tendentieus. ‘Door de zorgvertraging komen patiënten met ernstigere klachten bij het ziekenhuizen. Dat moeten we met elkaar onwenselijk vinden.’
De urgentielijst is voor ons een bruikbaar stuk gereedschap, maar we zullen de kast toch echt zelf in elkaar moeten zetten.
Rob Dillmann: ‘De aanwijzing was een passende en noodzakelijke maatregel’
Premium

Isala in Zwolle is op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een -helaas systemisch- lauwe reactie van een vooraanstaand ziekenhuisbestuurder op ongefundeerde en tendentieuze uitspraken van de bestuursvoorzitter van de NZa. Die zou de NVZ zo niet af mogen doen. Het systemisch conflictmijdende beleid van de NVZ doet afbreuk aan de belangen van de sector en aan de dienstbare inzet van allen die daarin dag en nacht klaar staan voor ons burgers.

  3. Helemaal mee eens. Het zou goed zijn om eens in kaart te brengen hoeveel geld in de keurmerken-industrie omgaat. Direct: alle mensen die er zich mee bezighouden en indirect: de tijd die artsen en andere zorgmedewerkers kwijt zijn aan de administratieve rompslomp die het met zich meebrengt. En zijn we er echt beter van geworden?? De inspanning en kosten staan niet in verhouding tot de opbrengsten.

  4. Stuwmeer. Mijn afspraak bij specialist is 1,5 maand later dan voor de Corona crisis gepland was. Of dat erg is, is nu nog niet te zeggen, maar de term stuwmeer als zijnde een wachtkamer tot zorg geleverd kan worden lijkt me een goede woordkeuze.
   De term zinloze zorg geeft ook mij een ongemakkelijk gevoel.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.