Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robbert Huijsman verhuist van Vilans naar Geriant

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Robbert Huijsman gaat op 1 januari 2019 aan de slag als nieuwe bestuurder van Geriant, aanbieder van hulp bij dementie thuis. Hij volgt Jan Vuister op die met pensioen gaat.
Robbert Huijsman
Robbert Huijsman

Robbert Huijsman was nationaal projectleider van het Actieplan casemanagement dementie.  Samen met beroepsorganisatie V&VN ontwikkelde hij daar het expertisegebied dementieverpleegkundige.

Robbert Huijsman

Op dit moment werkt Huijsman nog bij Vilans als programmaleider van het nationaal programma Dementiezorg voor Elkaar, een initiatief van het Deltaplan Dementie. Hij leidt daarbij de werkgroep voor actualisatie van de Zorgstandaard Dementie. Eerder was hij onder andere voorzitter van het KNMG-standpunt Medische Zorg voor kwetsbare ouderen, voorzitter van de adviesraad keurmerk Senior Friendly Hospitals en bestuurslid van het Deltaplan Dementie. Als hoogleraar management en organisatie van de ouderenzorg in Rotterdam leidde hij tal van innovatieprojecten. Hij zal zijn hoogleraarschap ook blijven voortzetten.

Geriant

Geriant ontstond in het jaar 2000 uit een samenwerking tussen GGZ Noord-Holland Noord en alle verpleeghuizen in de regio. Samen wilden ze op innovatieve wijze de zorg voor mensen met dementie thuis vorm geven. Jan Vuister geldt als oprichter van Geriant. In 2004 werd Geriant een zelfstandige organisatie met Vuister als directeur-bestuurder. Naast deze functie zette hij zich in voor de realisatie van casemanagement dementie volgens het Geriant-model.  Daarbij levert een multifunctioneel team de zorg en behandeling in samenhang.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.