Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roelf de Boer voorzitter NVZ

Tijdens de algemene vergadering van de NVZ vereniging van ziekenhuizen (NVZ) op 18 juni is Roelf de Boer voorgesteld als nieuwe voorzitter. Dat staat op de site van de beroepsvereniging voor ziekenhuizen.
Roelf de Boer voorzitter NVZ

Of De Boer ook de opvolger van Joan Leemhuis-Stout wordt, zal 27 juni duidelijk worden. Dan nemen de leden van de vereniging een definitief besluit over de opvolging. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar en gaat in per 1 augustus aanstaande.

CV

De Boer (Rotterdam, 1949) werkte dertig jaar – van 1972 tot 2002 – in het bedrijfsleven. Hij was medewerker bij de Koninklijke Nedlloyd Groep, directeur van Furness scheepvaart & agentuur, directeur en lid van de groepsdirectie van Lehnkering Logistics, en president-directeur van EWT Holding. In 2002 was hij voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Rotterdam. Hij bekleedde in die periode een aantal commissariaten en was onder meer voorzitter van FENEX, de Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek.

Politiek

Van juli 2002 tot mei 2003 was De Boer minister van Verkeer en Waterstaat in het eerste kabinet-Balkenende. Vanaf oktober 2002 was hij ook viceminister-president van dit kabinet. Na zijn verblijf in de landelijke politiek bekleedde hij verschillende functies, onder meer voorzitter van Deltalinqs, ondernemersorganisatie voor haven en industrie in Rotterdam. Namens deze organisatie was hij onder meer lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Ook was hij algemeen voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer, voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council en voorzitter van Mobis, de belangenorganisatie van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland. Van 2006 tot 2007 was hij wethouder van haven en economie in Rotterdam.

Lidmaatschap

Op dit moment is De Boer voorzitter van de Sea Alarm Foundation in Brussel, lid van het internationaal wetenschappelijk comité en adviseur van de directie van Policy Research Corporation in Rotterdam/Antwerpen, en commissaris van Verenigde Bedrijven De Beijer in Kekerdom. Hij is als spreker/moderator verbonden aan de Speakers Academy in Rotterdam. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NVZ wil B-segment uitbreiden

Leemhuis-Stout treedt af als voorzitter NVZ

VWS en NVZ ruziën over bodemprocedure

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.