Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roger van Boxtel in toezicht BMM

Het techonologisch instituut BioMedical Materials programma (BMM) heeft Roger van Boxtel per 1 maart benoemd tot voorzitter raad van toezicht.
Roger van Boxtel in toezicht BMM

“Ik kijk uit naar mijn betrokkenheid bij het BMM programma”, aldus van Boxtel. “Deze vorm van publiek private samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de innovatiekracht en de internationale profilering van Nederland. En de resultaten zijn van direct belang voor maatschappij, economie en patiënt.”

Staring

Emiel Staring, Algemeen Directeur BMM: “Wij zijn bijzonder verheugd dat de heer Van Boxtel de functie van voorzitter van de raad van toezicht heeft aanvaard. Het is een belangrijk signaal dat de heer Van Boxtel direct betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van radicaal nieuwe behandelwijzen voor de gezondheidszorg van de toekomst.”

CV

Roger van Boxtel (1954) is sinds 2004 bestuursvoorzitter bij zorgverzekeraar Menzis. Hij was werkzaam als beleidsadviseur, strategisch organisatieadviseur en interimmanager bij onder andere Gemeente Amsterdam, de VNG, Andersson Elffers en Felix. In 1994 werd Van Boxtel gekozen in de Tweede Kamer. Tot 1998 was hij vicefractievoorzitter en eerste woordvoerder voor volksgezondheid. Van 1998 tot 2002 was hij minister voor Grotesteden- en Integratiebeleid. Na het aftreden van Paars II is hij teruggekeerd naar het bedrijfsleven, naar de zorg. Toch blijft Van Boxtel politiek actief. Hij was in 2011 lijsttrekker voor D66 bij de Eerste Kamerverkiezingen en is sindsdien fractievoorzitter. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Van Boxtel: ‘Premie betalen steeds vaker een probleem’

Van Boxtel wordt lijsttrekker D66 voor Eerste Kamer

Roger van Boxtel over werken in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.