Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roompot start bouw zorg- en wellnesshotel en thermaalbad

De eerste steen voor Parkhotel Bad Arcen, een nieuw zorg- en wellnesshotel pal naast het Roompot Thermaalbad Arcen, is vandaag gelegd.
Roompot start bouw zorg- en wellnesshotel en thermaalbad

Frank Habets, algemeen manager Roompot Thermaalbad Arcen & Roompot Klein Vink: ‘Het Roompot Parkhotel wordt een heel modern hotel met prachtige faciliteiten. Het hotel heeft 90 kamers en er kunnen 180 gasten overnachten.

Daarmee is dit niet alleen grote stap voor ons, maar ook een belangrijke toeristische impuls voor de regio Venlo.’

Roompot

Het nieuwe hotel komt in directe verbinding met het Roompot Thermaalbad Arcen te liggen. In de lobby van het Thermaalbad worden onder meer een restaurant en een foyer gerealiseerd. In het hotel worden unieke faciliteiten gebouwd. De fysiotherapeutische afdeling wordt fors gemoderniseerd en uitgebreid. De kuurafdeling is ook gemoderniseerd en gaat zich toeleggen op meerdaagse behandelingen voor patiënten met klachten als Reuma, Artritis, Bechterew en Fibromyalgie en wordt geleid door een reumatoloog van het ziekenhuis Venlo. Daarnaast vinden er op dit moment gesprekken plaats met een pijnkliniek, die 10 daagse behandelingen wil gaan bieden aan patiënten met chronische pijnen.

Pijnklinieken

Roompot Thermaalbad Arcen organiseerde al een aantal jaren kuurreizen naar pijnklinieken, maar kan die naar verwachting in 2014 zelf gaan aanbieden. De plannen voor het hotel lagen er al vanaf het moment dat Roompot Vakanties het Roompot Thermaalbad Arcen en Recreatiepark Klein Vink in 2006 overnam. Vanwege de grote vraag naar aanvullende zorg naast de Thermaalbaden worden die plannen nu gerealiseerd.

Investering

De realisatie is tot stand gekomen via een particuliere investering en zonder tussenkomst van een bank. ZIB Investmentsbeheer BV in Middelburg bracht de financiering tot stand. De participanten financieren het project voor 7.500.000 euro en met een achtergestelde lening van 1.500.000 euro door ZIB. Het fonds is op 11 juli 2013 geplaatst. Naar verwachting is de bouw van het hotel in juli 2014 voltooid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.