Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Roompot Vakanties levert zorg op campings

Redactie Zorgvisie
Op de campings en bungalowparken van Roompot Vakanties wordt steeds vaker zorgverlening aangeboden. Nierdialyse, kaakchirurgie en thuiszorg zijn enkele voorbeelden. “De behandeling die iemand nodig heeft, wordt gekoppeld aan een vakantie”, meldt Jornt de Meurichy, sales- en marketingmanager van de onderneming.
Roompot Vakanties levert zorg op campings

Is het combineren van zorgverlening en vakantie vieren een gat in de markt? Ja, volgens De Meurichy. “Wij groeien als een olievlek”, meldt de sales- en marketingmanager. “Wij noemen dit concept RP Care. Het is begonnen met aangepaste bungalows voor minder valide vakantiegangers. Later is dat steeds meer uitgebreid, zowel met betrekking tot het aantal locaties als tot het zorgaanbod op onze campings en parken. We staan natuurlijk aan de vooravond van de vergrijzing.”

Samenwerking

De Meurichy legt uit dat reumapatiënten bijvoorbeeld naar een park in het Limburgse Arcen kunnen, waar een warm thermaalbad heilzaam kan werken voor spieren en gewrichten. Een ander park heeft speciale bungalows voor mensen met ademhalingsmoeilijkheden. Verder werkt het bedrijf ook met de Hartstichting samen, om te zien hoe RP Care een zorgvakantie voor hartpatiënten kan aanbieden. “Wij werken aan meerdere projecten tegelijk”, meldt de sales- en marketingmanager. “Een zorgaanbieder regelt alles wat medisch nodig is; wij werken aan de randvoorwaarden.”

Voordelen RP Care

Volgens De Meurichy heeft RP Care voor patiënten het voordeel dat zij worden behandeld in een minder klinische omgeving dan een ziekenhuis. Zeker voor nierpatiënten op vakantie, die vaak meerdere keren per week moeten dialyseren, is het prettig om niet heen en weer te reizen naar het ziekenhuis. “Het ziekenhuis heeft een soort satellietpost op een park van Roompot Vakanties. Dit heeft als voordeel dat zij hun capaciteit vergroten. Wij zoeken dus naar zorgaanbieders die zich in de buurt van een park bevinden, met de kennis en kunde om bijvoorbeeld een kaakoperatie uit te voeren.”

Olievlek

Roompot Vakanties is bezig met de uitrol van het concept RP Care. Het bedrijf biedt al zorgverlening op veertien bungalowparken en elf campings. Ook de plastische chirurgie is een groeimarkt. Op een aantal parken van RP Care kan iemand ook terecht voor implantaten of een ooglaserbehandeling. De Meurichy: “Volgens mij bestrijken wij nog maar een heel klein deel van deze markt.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Zeeuwse patiënten zoeken zorg buiten de provincie

Ziekenhuis Bernhoven volgt patiënten met sms-service

Patiënten Ziekenhuisgroep Twente zijn online

2 REACTIES

  1. Beste Aggie Brinkmann,
    Wij schrijven momenteel een langer verhaal over dit concept, voor ons blad. Ik zal deze vraag zeker stellen en het antwoord verwerken in dat magazine-artikel. Mogelijk schrijf ik ook nog een nieuwsbericht over RP Care voor de website. U hoort dus binnenkort meer.

  2. Lees alle reacties
  3. Als team van gespecialiseerde verpleegkundigen zijn wij natuurlijk blij met dit bericht.
    Wij vragen ons wel af in hoeverrre hierover met ziektekostenverzekeraars overleg is geweest m.b.t. eventuele vergoedingen.
    wij horen graag van u.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.