Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Röpcke-Zweers sluit meerjarencontract met Zilveren Kruis

Redacteur Zorgvisie
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft een meerjarencontract getekend met Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar en het ziekenhuis willen de zorg in de regio samen duurzaam organiseren. Dat meldt het Röpcke-Zweers.
Administratie-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Reden voor het afsluiten van een meerjarencontract was voor het Röpcke-Zweers de veranderende eisen die aan ziekenhuizen worden gesteld. Doordat de zorg steeds dichter bij huis wordt georganiseerd, zijn de eisen rondom het gebouw en de organisatie aangepast en dat zet een transitie in gang die langer dan een jaar kan duren. Om die mogelijk te maken en te ondersteunen, heeft Zilveren Kruis een meerjarencontract opgesteld, blijkt uit een persbericht van Röpcke-Zweers.   

Doelen meerjarencontract
Bestuursvoorzitter Henri Janssen van het ziekenhuis verwacht door het contract in te kunnen spelen op de veranderende zorgvraag. ‘Door de zorg beter in te richten, zoals bijvoorbeeld met het nieuwe zorgcentrum in Coevorden, kunnen mensen langer en zelfstandiger in hun eigen omgeving functioneren. Natuurlijk doen we dat samen met huisartsen en hun praktijkondersteuners. Door uitbreiding van zorg op afstand worden onnodige opnames voorkomen. Er kan eerder worden ingegrepen en bijgestuurd’, zegt hij. Zilveren Kruis wil er met het meerjarencontract aan bijdragen dat de zorg ook daadwerkelijk verplaatst kan worden, blijkt uit het persbericht. ‘We hebben samen een maatschappelijk vraagstuk rond het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. De zorgvraag in de regio verandert en dat vraagt vernieuwing. Daarmee voorkomen we overvolle wachtkamers door een groeiend aantal chronisch zieken en ouderen.’

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.