Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rosenmöller: ‘Neem gezonde levensstijl in cao op’

Werknemers en werkgevers zouden in de cao's een bepaling moeten opnemen die eisen stelt aan de levensstijl van werknemers. Dit stelt Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht.
Rosenmöller: 'Neem gezonde levensstijl in cao op'

Met bepaling in cao’s kun je mensen met zachte hand dwingen er een gezonde levensstijl op na te houden. Dat stelt Rosenmöller nu mensen zich steeds bewuster worden van het feit dat een gezonde levensstijl belangrijk is om goed te kunnen functioneren. ‘Bewustwording is één van de taken van het convenant, maar uiteindelijk moet bewustwording ook worden omgezet in actie’, zegt Rosenmöller. Hij zou daarom graag zien dat de Stichting van de Arbeid, het landelijk overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers en werknemers, dit gaat bepleiten. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wel lastig dat ervaren mensen als Paul Rosenmöller nog steeds uitgaan van een maakbare wereld. Straf aan mensen met overgewicht die ziek worden? Mijn baas met overgewicht die een functioneringsgesprek plant omdat hij zag dat ik een kroketje uit de muur trok? Hoe ongezond kan een levensstijl zijn zonder overgewicht of met andere woorden: wat is een gezonde levensstijl? Is dit niet een containerbegrip waar je verder niet veel mee kunt?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.