Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross: ‘Pleegouders koesteren’

DEN HAAG - Pleegouders krijgen zo snel mogelijk weer, net als vroeger, vergoedingen voor aanvullende medische zorg als logopedie, fysiotherapie, psychische hulp, beugels en brillen. Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid heeft dat dinsdag toegezegd tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer.

Het debat was aangevraagd door de PvdA, maar alle fracties eisten dat de pleegouders snel meer geld moesten krijgen. Door de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel per 1 januari 2006 was de aanvullende ziektekostenregeling voor pleegkinderen verdwenen. Ross zei dinsdag dat het eigenlijk niet de bedoeling was geweest. Pleegouders moeten volgens haar worden ‘gekoesterd’ en juist niet op extra kosten worden gejaagd. Er is in Nederland een groot gebrek aan mensen die een pleegkind in huis willen nemen.

Voorstel in oktober

Ross zal uiterlijk eind oktober een voorstel doen voor een aanvullende ziektekostenregeling voor de pleegouders en hun kinderen. Op verzoek van de Kamer zal ze daarna kijken naar alle financiële vergoedingen voor pleegouders. De laatste jaren zijn veel vergoedingen verlaagd. De Kamer vindt het heel belangrijk dat pleegouders goed worden ondersteund in hun opvoedwerk. Volgens het Kamerlid Kalsbeek (PvdA) bijvoorbeeld, mag de overheid voor de pleegouders best extra gul zijn. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.