Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotary steunt onderzoek naar kinderkanker

Rotary Spinoza Amsterdam heeft 100.000 euro geschonken aan het VU medisch centrum in Amsterdam voor onderzoek naar kinderkanker. Dat maakte het ziekenhuis woensdag bekend. Het geld is ingezameld tijdens een diner waarbij ruim driehonderd gasten aanwezig waren

De afdeling VONK, wat staat voor VUmc Onderzoek naar Kinderkanker, doet al twintig jaar onderzoek en kijkt naar de mogelijkheden om kinderen met kanker meer op maat te behandelen. Tegenwoordig overleeft 75 procent van de kinderen met kanker. Veertig jaar geleden was dat nog slechts 25 procent. VONK is positief over de behandelingen in de toekomst. Zo is er meer kennis over hoe kankercellen in elkaar zitten en komen er nieuwe geneesmiddelen bij.

‘Mogelijkheden voor onderzoek’

Kinderoncoloog Gert-Jan Kaspers, eveneens projectleider van VONK, liet weten blij te zijn met de donatie. ,,Dit betekent weer meer mogelijkheden voor onderzoek om zo meer kinderen met kanker te behandelen met minder bijwerkingen.” (ANP)

Lees ook:

St Radboud opent hangplek voor jonge kankerpatiënten

Website online met experimentele kankerbehandelingen

VUmc opent dependance in Hoorn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.