Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rotterdam gaat zorginstelling met topinkomen korten

Rotterdam gaat optreden tegen topinkomens bij zorginstellingen. Bestuurders mogen vanaf 1 januari 2015 niet meer verdienen dan een minister: 185.529 euro per jaar, inclusief toeslagen. Als het salaris toch hoger ligt, zullen de instellingen worden gekort op hun subsidie. Ze lopen dan het te veel betaalde salaris mis. Dat heeft wethouder Marco Florijn (PvdA, Zorg) vrijdag aangekondigd.
Rotterdam gaat zorginstelling met topinkomen korten
Foto: ANP Roel Rozenburg

Het maximumsalaris, ook wel de balkenendenorm, staat in een wet die sinds dit jaar geldt. Die wet geeft organisaties tot 2020 de tijd om inkomens die boven de norm liggen te verlagen.


Over de grens

Volgens Rotterdam zijn er momenteel ‘32 bestuurders, verdeeld over 17 organisaties’ in de gemeente die meer verdienen dan de toekomstige grens. Een van hen heeft een salaris dat zelfs boven de 300.000 euro uitkomt. Rotterdam zegt niet wie hij of zij is.

Ongewenst
Wethouder Florijn noemt de hoge inkomens in de zorg ongewenst, ‘zeker in deze tijd van bezuinigingen in deze sector waarbij ook een hoop werkgelegenheid verloren gaat’. (ANP)

1 REACTIE

  1. Nu de landelijke politiek in staat is gebleken om dit dossier werkelijk op te pakken zou een gemeente het dossier met rust moeten laten. De gemeente moet dus gewoon zorg contracteren met de beste prijs/kwaliteits-verhouding en inkomenspolitiek aan de landelijke overheid over laten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.