Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rouvoet: ‘Groei gezondheidsverschillen is onacceptabel’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Het IZA (integraal zorgakkoord) en GALA (gezond en actief leven akkoord) zijn een stap in de goede richting als het gaat om preventie. Maar wat nog mist bij politici is het lef om gezondheidsdoelen wettelijk te verankeren. Dat is de boodschap van onder andere Jet Bussemaker, André Rouvoet en Jochen Mierau op het preventiecongres van Zorgvisie.
RVS-voorzitter Jet Bussemaker overhandigt het rapport ‘Op onze gezondheid’ aan André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, op het Zorgvisie Preventiecongres op 18 april.
RVS-voorzitter Jet Bussemaker overhandigt het rapport ‘Op onze gezondheid’ aan André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, op het Zorgvisie Preventiecongres op 18 april.

De vrijblijvendheid is eindelijk af van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Fout in de tekst: Urganda is Urgenda. (meer dan een detail)
   Gezondheidszorg kan nog veel leren van klimaat. Vooral als het gaat om samenwerking: bv aardgasloze wijken lukt enkel met een gelijkwaardige samenwerking tussen bewoners, woningcorporaties, overheid, energieleveranciers, etc.
   Kunnen we gezondheid concreet en meetbaar maken? evenals de stip op de horizon aardgasloos, het begrip aardgasloos eenduidig te meten, dat geeft beweging. Gezonde wijken? Zelfredzame of inclusieve wijken? Geeft dat beweging? Naar mijn mening is gezondheid een multi-interpretabel begrip. Geef 5 gezondheidswetenschappers de vraag om het te concretiseren je krijgt tien verschillende antwoorden. Is dit wel meetbaar om in de wet te verankeren? En gaat het bewegen als de overheid verantwoordelijk wordt voor gezondheid? Overheid en/of samenleving?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.