Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roze Loper voor Verpleeghuis Vreugdehof

Jan Kloeze
Na een positieve score op de tolerantiescan van het consortium Roze50Plus ontvangt Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert op 31 juli de Roze Loper. Dit keurmerk toont aan dat in dit verpleeghuis tolerantie, respect en openheid voor LHBTI vanzelfsprekend is.
Lhbti Ouderen

Volgens geestelijk verzorger Annelies den Dulk gaan sommige ouderen ‘terug in de kast’ als ze in een verpleeghuis verblijven omdat ze beducht zijn voor negatieve reacties van leeftijdsgenoten of van verzorgers. Om ervoor te zorgen dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en interseksuelen zich veilig kunnen voelen in een zorg- en welzijnsinstelling is het keurmerk de Roze Loper ontwikkeld.

Geslachtsneutraal

Door de tolerantiescan worden medewerkers, vrijwilligers en medebewoners zich bewust van hun gedrag en eventuele vooroordelen. Er wordt onder meer gekeken of er activiteiten zijn voor LHBTI-ouderen en of de privacy is gewaarborgd. Ook onderzoekt de scan of men tijdens de intake op een geslachtsneutrale manier spreekt over de partner van de op te nemen persoon.

Acht jaar geleden ontving woonzorgcentrum De Rietvinck (ook Amstelring) de eerste Roze Loper. Inclusief de Vreugdenhof kent Amstelring inmiddels zes verpleeghuizen met dit keurmerk.

Canal Pride

Overigens vaart Amstelring op 4 augustus in de Roze 75+ boot mee met Canal Pride in Amsterdam. De Roze 75+ boot is een gezamenlijk initiatief van Roze 50+ (het samenwerkingsverband van ANBO & COC) en zorginstellingen Amstelring, Evean en Amsta. Alle opvarenden zijn bewoners of cliënten van deze zorginstellingen, met hun begeleiders en vrijwilligers van het Roze 50+ ambassadeursnetwerk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.