Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ruim 1000 misstanden in de zorg gemeld

Het meldpunt misstanden zorg, dat begin april werd geopend door de Abvakabo FNV, heeft in drie weken tijd ruim 1000 reacties opgeleverd. De eerste 1000 worden gebundeld en vandaag aangeboden aan politici tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag. Dat zei een woordvoerster van de vakbond.
Ruim 1000 misstanden in de zorg gemeld

Het meldpunt werd geopend, omdat de kwaliteit van de zorg een belangrijk thema is geworden in de cao-onderhandelingen voor de verpleeg- en thuiszorg (VVT). ‘Medewerkers balen van de slechte zorg, terwijl werkgevers misstanden afdoen als incidenten. Het personeel geeft nu aan het echt genoeg te vinden’, aldus een woordvoerster.

Manifestatie

De vakbond verwacht enkele honderden mensen op de manifestatie van vandaag. Daar zullen ook fractieleiders Emile Roemer (SP), Diederik Samsom (PvdA) en Jolande Sap (GroenLinks) bij aanwezig zijn. Zij nemen het rapport ook in ontvangst. ‘Donderdag gaan we weer verder met de cao-onderhandelingen’, aldus de woordvoerster. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verpleegkundigen in actie tegen Abvakabo

Aad Koster: ‘Abvakabo compleet onrealistisch in cao onderhandeling’

Tekort personeel in de zorg is op te vangen

5 REACTIES

  1. Beste Hans, wees blij dat het er maar 1000 zijn. Zeg nou gewoon dat deze 1000 meldinkjes van misstandjes incidentjes zijn, waarvan een onderzoekscommissietje ook nog
    wel wat dubbeltellinkjes zou kunnen constateren, die het aantal incidentiedoodjes tot slechts enige duizendjes zou kunnen beperken, terwijl het toch ook in een positiefje kan resulteren voor onze pensioenfondsjes en uw bonusjes.
    p.s. Het artikeltje in het volkskrantje van 21 april( paginaatje 4 en 5 ) is voor ondergetekende ( geen managertje of zo ,maar werkende in de zorg )wel heeeeeel erg herkenbaar. Uw geweten wentelt zich zeker al in de vijver van Dagobert Duck in villa vestia op de Antillen ??

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een typische slappe suggestieve , onbewezen afleidingsreactie van Hans. Doen Hans ,doe dan maar eindelijk eens wat en open dat meldpunt als u durft ??. Via dit meldpunt zal uw cognitiepotentie ook niet erg op de proef gesteld , noch bevredigd (hoewel ??) kunnen worden. Verdrink overigens niet in uw overvolle eigen gelijk !!
    Ooit gehoord van de vergelijking van de splinter en de balk in de verschillende ogen ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.