Ruim 2 miljard nodig voor verduurzaming vastgoed’

Voor het energiezuinig maken van vastgoed in de langdurige zorg is een bedrag nodig van meer dan 2,2 miljard euro. Dat heeft bureau HEVO berekend in een marktverkenning in opdracht van ABN Amro. Het onderzoek is gisteren gepresenteerd op het vastgoedcongres van Zorgvisie.
Verpleeghuis_ANP_Robin-van-Lonkhuijsen.jpg
Foto: ANP-Robin van Lonkhuijsen

Bij een kwart tot de helft van de gebouwen ouder dan 15 jaar is het waarschijnlijk niet meer rendabel om te investeren in verduurzaming. ‘En ons is ook opgevallen dat het begrip “duurzaamheid” niet leeft bij zorgbestuurders. Vooral de oudste gebouwen presteren slecht op het gebied van duurzaamheid. Daar moeten ze wat mee’, aldus Ron van Bloois, senior adviseur bij HEVO.

Middensegment
Anja van Balen, sector banker bij ABN Amro, vindt het niet realistisch om aan de sector te vragen om fors te investeren in gebouwen met een leeftijd van meer dan 15 jaar. ‘De directe lasten stijgen dan sneller

1
129

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.