Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rutte in de bres voor Van Rijn

Premier Mark Rutte heeft zijn steun uitgesproken voor staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), die onder vuur ligt vanwege de problemen rond de uitbetalingen van het persoonsgebonden budget. De premier deed dit in gesprek met de NOS.
Rutte in de bres voor Van Rijn
Foto: ANP - Martijn Beekman

Van Rijn krijgt al maandenlang een berg aan kritiek over zich heen omdat de problemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB), verantwoordelijk voor de betalingen, voortduren. Nu ook de steun in de Tweede Kamer afbrokkelt, wordt er her en der gesproken over het aftreden van de staatssecretaris. Vorige week ging het Kamerdebat over de problemen niet door, omdat de PvdA de val Van Rijn zou vrezen. ‘Martin van Rijn, een van de besten in het team, heeft mijn volledige steun’, zei Rutte, die ook zijn steun uitsprak voor staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken). Zij is verantwoordelijk is voor de SVB. Volgens Rutte werkt Van Rijn aan het oplossen van de problemen en wordt de vertraging ingelopen. Excuses wilde hij niet maken. ‘Ik zit er om problemen op te lossen. Excuses zijn gratuit.’ (NOS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.