Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ruud Beijers verlaat De Tjongerschans

Mark van Dorresteijn
Ruud Beijers verlaat per 1 november 2010 De Tjongerschans als voorzitter van de raad van bestuur. Het ziekenhuis laat weten dat de beslissing is genomen in overleg met bestuur en toezicht.
Ruud Beijers verlaat De Tjongerschans

Hans Stupers, woordvoerder van Tjongerschans, legt uit dat de beslissing in goed overleg is genomen. “De partijen zijn overeengekomen dat het vertrek van Beijers het beste is voor het ziekenhuis. Er is een regeling getroffen omdat hij eerder vertrekt dan zijn contract afliep. Hierbij moet echter niet gedacht worden aan exorbitante bedragen zoals deze wel eens in de media verschijnen.”

Gesprekken gingen door

Eerder probeerde de raad van toezicht Beijers te ontslaan omdat hij zich niet aan afspraken gehouden zou hebben. De kantonrechter stak daar een stokje voor en Beijers mocht blijven als bestuurder. “De gesprekken zijn vervolgens wel doorgegaan tussen Beijers en de raad van toezicht”, legt Stupers uit. “Uiteindelijk zijn ze toch samen tot het besluit gekomen.”

Veel succes

De raad van toezicht laat in het persbericht nog weten dat zij Beijers bedankt voor “de goede voortgang die De Tjongerschans onder zijn leiding heeft gemaakt”. Zij wensen hem bovendien veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Strafzaak Beijers

De ziekenhuisdirecteur geldt al enige tijd als verdachte in een strafzaak waarin zijn ex-partner Jonathan T. vorig jaar juni door de rechtbank werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. T. kreeg die straf voor oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en het witwassen van zwart geld. Een van de slachtoffers van T. was Anita Schuts, de partner van de vermoorde Willem Endstra. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Directeur Tjongerschans krijgt geen ontslag

Verdachte ziekenhuisdirecteur wraakt rechtbank

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. met verbijstering dit artikel gelezen van de uk. Hier speelt veel meer dan alleen de vz RvB die moet aftreden, wat over de RvT en zijn omstreden voorzitter de heer H Oosterman. Wat zijn zijn belangen ? Ik dacht dat de volledige RvT ook zou moeten aftreden ? Waarom doen zij dit niet ? Wat is er bekend over een onderzoek wat op dit moment loopt tegen deze voorzitter bij het min. van Bi Zaken ? Waarom is de RvT zo bang en eisen zij bijvb een volledige vrijwaring in een geheim document ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.