Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruwaard van Putten onder verscherpt toezicht

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse komt onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ziekenhuis liet weten dat woensdag van de IGZ te hebben gehoord. De aanleiding is een onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010.
Ruwaard van Putten onder verscherpt toezicht

Dinsdag sloot het ziekenhuis die afdeling al. Om hoeveel sterfgevallen het gaat, wilde een woordvoerster niet zeggen. Maar in een verklaring meldde het ziekenhuis dat het aantal ‘boven het landelijk gemiddelde’ lag. Zowel de IGZ als het ziekenhuis onderzoekt hoe dat kan. Ook andere afdelingen worden hierbij betrokken.

Polikliniek

De zes patiënten die op de hartafdeling lagen zijn naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zullen tot nader order nog wel spreekuur houden op de polikliniek (onderzoek en diagnose). Dat gebeurt dan wel onder verantwoordelijkheid van het Maasstad Ziekenhuis, aldus de zegsvrouw. (ANP)

Lees meer

Cardiologie Ruwaard van Putten per direct gesloten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.