Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

RVS adviseert concurrentie grotendeels af te schaffen

De Raad Volksgezondheid & Samenleving (RVS) wil de concurrentie afschaffen voor huisartsenzorg, ggz, acute zorg en wijkverpleging. De Wet langdurige zorg (Wlz) moet grotendeels worden opgeheven.
Beeld: Sorbetto_Getty Images_iStock
Premium

“Het zorgstelsel heeft groot onderhoud

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Zoals het nu wordt voorgesteld, kunnen we net als de ons omringende landen een fors privaat systeem erbij gaan krijgen, waarvan al snel 5-15 % van onze landgenoten gebruik gaat maken of als ’t even kan de grens over gaat. Het wordt in ieder geval voor de meerderheid een stuk kariger, maar wel gelijk en gelijk (on)toegankelijk. Waardoor de welvaart verschraalt, daar elke goed bestede gezondheidszorgeuro veel oplevert aan gezondheidswinst, bij uitstek bij de (potentieel) werkenden. Totdat men er ooit achter komt dat het eigenlijk nu zo niet zo slecht is/was, de kosten van de MSZ & Zvw meevallen (in vergelijking met het buitenland), maar dat het geheel overgereguleerd is. Dat inderdaad de Wlz en WMO tot gedrochten verworden zijn; en dat we meer preventie & screening en “passende” immigranten keihard nodig hebben.

  2. Lees alle reacties
  3. Zij die de zorg vanaf 1975 hebben misvormt zijn niet te stoppen. Van een redelijke marktwerking in de jaren 70 tot socialistische onbeheersbare budgetten heden ten dage die worden uitgegeven door niet zorgprofessionals met geen enkele kennis of feeling met de werkvloer. Daar ligt het voornaamste probleem. Verder laat Duitsland zien wat de negatieve consequenties zijn van inkomensafhankelijke zorg. Jan modaal en de kleine MKB-er dragen de al de zwaarste lasten. Dat kan er nog wel bij in het Nederlandse uitzuig model waarin elke verdiende bruto euro slechts 20% netto oplevert. En dan komt de BTW nog. En zit het de PvdA of de SP wat tegen dan hebben de medisch specialisten het gedaan als mega uitbuiters en zorgprofiteurs. Maar die hele zorgkliek die niets oplevert behalve megalomane ziekenhuizen e.d. kost de zorg in werkelijkheid echt de kop. Dus bedenken we inkomensafhankelijke zorg waarin de consequenties van falend bestuur met een verhulmantel worden gecamoufleerd. Goede afleidingsmanoeuvre Jet.

  4. Alweer een verandering in een zorg wat al langer loopt(Wlz).
   Wanneer houdt het op! Mensen(ouderen) worden steeds geconfronteerd met de veranderingen en zijn overgelaten aan ‘deskundigen’ en bedenkers die ieder keer met iets nieuws komen. Heeft men niets te doen in dit land?
   Laat men zich gaan concentreren op het bieden van zorg aan mensen. Het geld wat men stop in de onzinnige onderzoeken, kan men beter voor goede de zorg aan mensen besteden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.