RVS: ‘evidence-based goede zorg is een illusie’

Evidence-based practice als basis voor goede zorg is een illusie. Dat stelt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in het vandaag verschenen advies ‘Zonder context geen bewijs - de illusie van evidence-based practice’. Volgens de raad is veel van wat waardevol is in de persoonlijke relatie tussen cliënt en zorgverlener niet met bestaande onderzoeksmethoden en indicatoren te vatten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Prof. dr. Jan Kremer
Foto: Jan Kremer

Het accent is in de zorg te veel komen te liggen op externe verantwoording, transparantie, standaardisatie en controle. Met het vandaag verschenen advies wil de RVS vanuit een ander perspectief de discussie aangaan over een nieuw fundament voor goede zorg. Jan Kremer, raadslid RVS:  ‘Goede zorg is vooral een kwestie van hart en ziel, en niet alleen van verstand. Het gaat erom wat we goed vinden om te doen in kwetsbare fases van het leven van mensen. En dat is niet voor iedereen hetzelfde. Eenduidig wetenschappelijk bewijs doet onvoldoende recht aan dit morele en persoonlijke karakter van goede zorg. We

0
621

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.