Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe leden rvt Humanitas en Ipse de Bruggen

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Stichting Humanitas verwelkomt Claus Verbrugge als nieuw lid van de raad van toezicht. Ipse de Bruggen heeft Vanessa Hart en Jannelien Wieland benoemd tot leden van de rvt.
Arduin
Foto: Adobe Stock

Claus Verbrugge is per 1 januari dit jaar aangesteld als rvt-lid van Humanitas. ‘Met Verbrugge krijgt de raad van toezicht van Humanitas de beschikking over een zeer ervaren en deskundig toezichthouder’, aldus de Rotterdamse zorgorganisatie.

Bestuurservaring

Humanitas,
Claus Verbrugge. Foto: Humanitas

Het kersverse rvt-lid heeft ruim dertig jaar diverse functies vervuld in het bankwezen en de financiële wereld. Sinds 2018 is hij Directeur Finance en Control bij het Albeda College, een regionaal Rotterdams opleidingsinstituut in de gezondheidszorg.

Daarnaast was Verbrugge van 2014 tot 2016 lid van de commissie Zorg Ontzorgd met ICT van ZON MW. Ook heeft hij opgereden als voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van VNO NCW van 2010 tot 2017.

Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen
Vanessa Hart. Foto: Ipse de Bruggen

De raad van toezicht van Ipse de Bruggen heeft Vanessa Hart en Jannelien Wieland als nieuwe leden toegevoegd. Ook zij zijn per 1 januari dit jaar aangetreden. Hart beheert de portefeuille Financiën en neemt plaats in de Auditcommissie Financiën en Vastgoed. Zij heeft een financiële achtergrond in de bankwereld. Sinds 2017 is zij werkzaam als Country Executive & Country Risk Officer van de UAE, Corporate Banking. Zij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan tijdens diverse functies als commissaris en in de rvt.

Ipse de Bruggen
Jannelien Wieland. Foto: Ipse de Bruggen

Wieland neemt zitting in de auditcommissie Kwaliteit. Zij is gepromoveerd arts in de diagnostiek en behandeling van psychische stoornissen bij mensen met een lager IQ of een licht verstandelijke beperking. Zij is als inhoudelijk leider verbonden aan het expertisecentrum LVB+ bij het Amsterdamse Cordaan. Ook werkt zij als psychiater bij Poli+ – Psychiatrie en Laag IQ in Leiden.

Willy Spaan

Rvt-voorzitter Willy Spaan is blij met de nieuwe leden die de Zuid-Hollandse zorgorganisatie versterken. ‘De brede ervaring van beide nieuwe leden, in respectievelijk de zorg en financiële sector, is een zeer waardevolle toevoeging aan de raad van toezicht van Ipse de Bruggen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.