Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

RVZ: Eigen bijdrage patiënt per verrichting

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg wil een eigen bijdrage van de patiënt per verrichting en een korting op de premie voor mensen die gezond leven. Dat staat in het rapport: “Het belang van wederkerigheid” dat dinsdag 12 maart is overhandigd aan staatssecretaris Martin van Rijn.
RVZ: Eigen bijdrage patiënt per verrichting
Foto: ANP

‘Voor het eerst adviseert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) een systeem van eigen bijdrage door patiënten,’ zegt RVZ-voorzitter Rien Meijerink. Anders dan de huidige eigen bijdrage per jaar, wil de RVZ een eigen bijdrage per verrichting. Wel met een plafond, gedifferentieerd naar inkomen en naar verrichting. De RVZ pleit ook voor premiekorting in collectieve polissen voor mensen met een gezonde leefstijl.

Wederkerigheid

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg presenteerde dinsdagmiddag het langverwachte advies: “Het belang van wederkerigheid”. Uitgangspunt is de solidariteit in het zorgstelsel overeind te houden. ‘Uit onderzoek blijkt dat mensen solidair willen zijn als

7
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.