Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

RVZ neemt numerus fixus onder de loep

Redactie Zorgvisie
De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg gaat advies uitbrengen aan minister Klink en minister Plasterk over de numerus fixus voor de opleiding van artsen.

De RVZ bekijkt wat de gevolgen zouden zijn een grotere opleidingscapaciteit voor basisartsen en medisch specialisten. Ook eventuele afschaffing van de numerus fixus komt daarbij aan bod.

KNMG tegen opheffing

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Geneeskunde (KNMG) is tegen opheffing. In mei waarschuwde KNMG-voorzitter Arie Nieuwenhuijzen dat dit de zorg duurder maakt en leidt tot kwaliteitsverlies.

Inkomens specialisten

De Tweede Kamer heeft gevraagd om een onderzoek naar verruiming van de opleidingscapaciteit. De Kamer wil weten of dat inkomens van de medisch specialisten en de zorgkosten daardoor zullen dalen. Op dit moment worden jaarlijks 2850 studenten toegelaten tot de opleiding geneeskunde. (Zorgvisie – Krista Kroon/Bart Kiers)

Lees ook:

Numerus fixus – Overboord?

Kabinet wil inkomens specialisten aanpakken

Inkomens specialisten stijgen explosief

Kamer: flexibeler opleiding nodig voor medisch specialisten

RVZ pleit voor opleiden extra artsen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.