Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RVZ onderzoekt kostenbeheersing in de zorg

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) gaat minster Klink van VWS adviseren over kostenbeheersing in de zorg. Het advies verschijnt in oktober.

Door de invoering van gereguleerde concurrentie ligt het budgettair kader zorg (BKZ) onder vuur. De RVZ stelt dat het oude systeem – aanbodbudgettering – het einde van zijn levensduur bereikt. De raad gaat onderzoeken of het BKZ moet verdwijnen, en zo ja, wat daar dan voor in de plaats zou moeten komen. Er zal worden gekeken naar de risico’s voor de politiek, voor het draagvlak onder de solidariteit, voor de overheidsuitgaven en de verdeling van de lastendruk maar ook voor de kwaliteit van de zorg.

Betaalbaar

Het centrale thema voor het zijn advies is: hoe houden we de gezondheidszorg betaalbaar? De RVZ wil dit advies – vanwege het grote maatschappelijke belang, de inhoudelijke complexiteit en de verstrekkende maatschappelijke gevolgen – samen met een commissie ter hand nemen. De voorzitter van de RVZ, Rien Meijerink, zit deze commissie voor.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.