Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

’s Heeren Loo biedt cliënten internet

Mark van Dorresteijn
Gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft 380 locaties uitgerust met een wifi-verbinding zodat cliënten op internet kunnen. De organisatie wil de cliënten beter deel laten nemen aan de maatschappij.
’s Heeren Loo biedt cliënten internet

In totaal zijn er 380 openbare woonkamers en ruim 1000 slaapkamers van ’s Heeren Loo door heel Nederland voorzien van draadloos internet. Daarvoor zijn ook 320 pc’s en laptops geplaatst en ruim 50 printers.

Integratie

Het toegankelijk maken van internet voor cliënten hoort volgens de organisatie bij de integratie van verstandelijk gehandicapten in de maatschappij. ‘Deelnemen aan de maatschappij betekent in de praktijk dat cliënten wonen in een gewone woonwijk, werken in een bedrijf, uitgaan in het café op de hoek en sporten bij een sportclub waar ook mensen zonder verstandelijke beperking komen. Cliënten hebben baat bij het gebruik van ICT-middelen en internet voor bijvoorbeeld de intensivering van sociale contacten en het verbeteren van scholingen en studiemogelijkheden.’

Gevaarlijke situaties

Belangrijk aspect was of het internet gedeeltelijk- of volledig opgesteld moest worden voor cliënten. De beslissing viel voor het volledig toegankelijk maken van het internet, maar dat het surfgebied beperkt kan worden wanneer er kans is op gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan jonge meisjes die ten prooi kunnen vallen aan loverboys door chatsites. Een gedegen internetbeleid vormt de basis. De introductie en implementatie van internet voor cliënten verliep stap voor stap, in nauwe samenwerking met de cliënten en begeleiders van de cliënten. Het openstellen van internet op locaties is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de cliënt de regie houdt over zijn of haar keuzes.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Cliënten Abrona krijgen draadloos internet

Stichting wil verstandelijk gehandicapten online

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.