Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo kiest voor Caress

Mark van Dorresteijn
Gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo en PinkRoccade Healthcare hebben op 7 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het gebruik van elektronische cliënten dossier (ECD) Caress en een aantal aanvullende oplossingen en diensten van PinkRoccade.
’s Heeren Loo kiest voor Caress

In eerste instantie testte de zorgorganisatie Caress als pilot. Deze bleken succesvol en ’s Heeren Loo kiest nu voor een organisatiebrede implementatie. Met deze oplossing halen ze de volledige ondersteuning voor intra- en extramurale cliëntadministratie, dossiervorming, zorgadministratie en productieverantwoording in huis.’s Heeren Loo laat alle oplossingen hosten in een ‘private cloud’ in het ZorgComputercentrum van PinkRoccade Healthcare. Seeder de Boer is betrokken als implementatiepartner voor de aansturing van het gehele traject.

Maatwerk en mobiele toegankelijkheid

Paul de la Chambre, bestuursvoorzitter van ’s Heeren Loo, vertelt over de vernieuwingen: ‘De gehandicaptenzorg is de laatste jaren ingrijpend gewijzigd. Onze cliënten maken steeds meer deel uit van de samenleving; ze integreren in de samenleving of, als dat minder goed kan, halen we de samenleving op onze terreinen ‘naar binnen’ (omgekeerde integratie). We werken in een steeds diverser wordende zorg, waarin het leveren van maatwerk en mobiele toegankelijkheid tot cliënten steeds belangrijker wordt.’ Deze veranderende visie op zorg heeft tot gevolg dat ’s Heeren Loo de organisatie anders inricht. ‘Voor de cliënt heeft dit tot gevolg dat we de zorg kleinschaliger en meer in zijn nabijheid organiseren maar wel eenduidig vorm geven. De ondersteuning daarentegen organiseren we uniform, zodat we de doelmatigheid verbeteren en de doeltreffendheid voor de zorg vergroten. Slimme en eenvoudige ICT is hiervoor een belangrijke voorwaarde. Door onze zorgprofessionals één werkwijze en één systeem te bieden, kunnen zij zich bezig houden met hetgeen dat er echt toe doet: gedegen zorg verlenen. PinkRoccade biedt met Caress een oplossing die voldoet aan onze wensen en eisen en aansluit op onze visie op de ontwikkelingen in de zorg. Daarnaast monitoren we met Caress het hele zorgproces, zodat we de gehele kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.’ (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.