Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo steekt 175 miljoen in huisvesting cliënten

Mark van Dorresteijn
’s Heeren Loo Zorggroep investeert de komende vier jaar 175 miljoen euro in de verbetering van de huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking. Investeringen in vastgoed zijn noodzakelijk omdat veel huisvesting inmiddels gedateerd is.
’s Heeren Loo steekt 175 miljoen in huisvesting cliënten
Foto: ANP - Freek van den Bergh

De zorgorganisatie kan slechts een deel van de benodigde investeringen zelf bekostigen waardoor een lening noodzakelijk is. De lening hiervoor wordt beschikbaar gesteld door een consortium van de banken ABN Amro, ING en BNG Bank.

Investeren

In totaal gaat het de komende vier jaar om een bedrag van 175 miljoen euro. Deze schatting is gebaseerd op projecten die nu al gepland staan en projecten die er de komende jaren aan zitten te komen. Bovendien is bij de vaststelling van de omvang van het gevraagde bedrag rekening gehouden met de nieuwe financieringsregels die de Overheid onlangs aan huisvesting heeft verbonden, de zogenoemde Normatieve Huisvestingscomponent (NHC).

Overeenkomst

De officiële ondertekening vond plaats op 17 mei in Amersfoort. De lening beslaat een periode van vier jaar en hoeft niet volledig gebruikt te worden. In feite gaat het om een krediet. Daarnaast kan ’s Heeren Loo Zorggroep zelf bepalen op welk moment en in welke omvang de kortlopende leningen worden omgezet in langlopende leningen. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ) is nauw betrokken geweest bij het proces en heeft positief geadviseerd over dit financieringsarrangement.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.