Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samen beslissen’ is speerpunt in basiszorg van Zuyderland Medisch Centrum

Redactie Qruxx
Zuyderland Medisch Centrum heeft ‘samen beslissen’ tot speerpunt gemaakt in de basiszorg van het ziekenhuis. Om de stappen van samen beslissen in praktijk te brengen, krijgt in de komende maanden een grote groep artsen, verpleegkundig specialisten en behandelaars een vaardigheidstraining.

De nadruk in de training komt te liggen op het herhaaldelijk reflecteren op het eigen gedrag in het spreekkamergesprek. Het ziekenhuis baseert zich hierbij op onderzoek van Ellen Driever van het Zwolse Isala-ziekenhuis waaruit blijkt dat artsen minder aan samen beslissen doen dan ze denken en dat er meer bewustwording nodig is over hun eigen gedrag in de besluitvorming. Om ook patiënten voor te bereiden op het gesprek in de spreekkamer heeft Zuyderland een folder uitgebracht met uitleg, tips en voorbeeldvragen. Op de website van het ziekenhuis krijgen patiënten heldere uitleg over het dialoogmodel, keuzehulp en PROMS en over hoe ze deze kunnen gebruiken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.