Samenwerking hard nodig voor opschalen e-health’

Nederland, Denemarken, Spanje en Schotland lopen in Europa voorop in de ontwikkeling van e-health. ‘Willen we e-health in heel Europa naar een hoger niveau brengen, dan moeten we elkaars goede voorbeelden kopiëren en nauw samenwerken. E-health is geen fantasieverhaal, het is nu aan het gebeuren’, zegt Paul Timmers, directeur digitale maatschappij, vertrouwen en veiligheid in de Europese Commissie.
‘Samenwerking hard nodig voor opschalen e-health’

Timmers praat donderdag tijdens een HIMMS-bijeenkomst over de eHealth Week over het nut van digitale toepassingen. Volgens hem maken e-health en m-health de zorg efficiënter en beter. Samenwerking en ‘het vermijden van duplicaties’ staan daarbij centraal. In een interview geeft hij zijn visie op e-health en vertelt over Europese ontwikkelingen als cyber security, m-health en uitwisseling van data.

Veiligheid voorop

Timmers legt uit dat beveiliging een belangrijk aandachtspunt is in Europa, zowel in als buiten de zorg. Hij wijst op incidenten in Amerika waarbij grote hoeveelheden patiëntdata gestolen zijn. ‘Maar het gaat ook om de bescherming van gegevens op

0
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.