Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland

Redactie Zorgvisie
Het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland hebben de intentie uitgesproken tot een nadere samenwerking in de nabije toekomst.

De samenwerking zou kunnen resulteren in een samengaan van beide organisaties in 2009, verwachten de organisatie. Dit voornemen zal voorgelegd worden aan de respectieve besturen en leden van het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland.

Aanleiding

Het instellen van het nieuwe zorgstelsel heeft geleid tot een aantal verkennende gesprekken tussen het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland. Door het wegvallen van het onderscheid tussen de ziekenfondsen en de particuliere zorgverzekeraars in het nieuwe private zorgstelsel zijn de belangen van de leden van de beide brancheorganisaties steeds meer synchroon gaan lopen. Het mogelijk samengaan van de beide brancheorganisaties is hier een logisch vervolg op. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.